Arjen's Plak vindt u in Hoorn, een lintdorp op 10 kilometer afstand van de haven op West-Terschelling. Vanuit de boerderij wandelt u zo het dorpje uit het Hoornse bos in. Links van het bos ligt het natuurgebied de Koegelwieck. Het strand ligt op 1,5 kilometer en in het duin voor de overgang bevindt zich een heerlijke strandtent. De fiets is perfect om Terschelling en al haar natuur te ontdekken. Bij ons aan de overkant kunt u fietsen huren of een paar deuren verderop. (fietsverhuur A. Terpstra 0562-338662, www.terpstrarijwielverhuur.nl ). Een fietstas is in het appartement aanwezig.

In Hoorn zijn er vier mogelijkheden om uit eten te gaan: muziekcafé restaurant Hessel bevindt zich naast Arjen's Plak. Tapas kunt u eten in Spaans restaurant de Reis en bij de Koegelwieck kunt u terecht voor heerlijk Iers eten. Eethuis Zonneweelde heeft een grote speeltuin voor de kinderen. Van april tot november hebben we nog een vijfde: een patatje halen bij Lobke's Snackplek op de parkeerplaats bij het bos.

Ook excursies, huifkartochten naar natuurgebied de Boschplaat, paardrijden of een bezoekje aan de dertiende eeuwse kerk behoren tot de mogelijkheden. In het dorp bevindt zich een bakkertje en warenhuis Ben van Alles waar u terecht kunt voor vers brood, de krant, levensmiddelen of souvenirs. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Lies, een dorpje verderop.

appartement terschelling appartement terschelling